Wat is golfkarton?

Golfkarton is karton dat bestaat uit twee lagen, een van deze lagen is gemaakt van vlak papier. De onderliggende laag is een laag die bestaat uit gegolfd papier. Golfkarton wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Wilt u meer weten over dit onderwerp surf dan met ons mee in de wereld van golfkarton.

Verschillende golven

Er bestaan 3 verschillende soorten golfkarton, maar hoe kunt u deze onderscheiden van elkaar? Deze verschillende soorten karton bestaan uit verschillende lagen. Door het aantal lagen kunt u de verschillende soorten uit elkaar houden.

De enkele golf

De eerste soort is het golfkarton met een enkele laag. Deze wordt meestal gebruikt bij het maken van verpakkingen. Meestal gaat het om producten die licht en niet breekbaar zijn.

Golfkarton

De dubbele golf

De tweede soort bestaat uit twee lagen. Het gaat hier om een combinatie van twee golftypen. Doordat dubbel golfkarton bestaat uit 2 golflagen is het steviger en schokbestendig.

Golfkarton

De driedubbele golf

Als laatst is er nog het driedubbele golfkarton, zoals de naam het als zegt bestaat dit karton uit drie lagen. Omdat deze soort bestaat uit drie lagen golfkarton is het erg stevig. Deze soort wordt dan ook meestal gebruikt voor industriële kartonnen verpakkingen. Het driedubbele golfkarton biedt de beste bescherming tijdens transport over lange afstanden. Ook is dit type golfkarton vocht- en scheurbestendig.

Golfkarton

Verpakkingen gemaakt van golfkarton

Golfkarton bij True Colours

Nu weet u al iets meer over golfkarton, wat is het en hoe wordt het gemaakt. Maar wat kan je eigenlijk allemaal doen met golfkarton?
In onze drukkerij maken wij vouwkartonnen verpakkingen met een vaste deksel. Deze verpakkingen worden gemaakt van golfkarton. Verpakkingen van golfkarton zijn eenvoudig te maken. Bij True Colours hebben wij twee machines waarmee wij deze verpakkingen kunnen maken.

Het voordeel van een verpakking die is gemaakt van golfkarton is dat deze niet vast geplakt hoeft te worden. Golfkarton is het enige verpakkingsmiddel dat geleverd kan worden in verschillende vormen, groottes, kleuren en maten. Daardoor kunnen wij verschillende druktechnieken toepassen en zijn de grafische mogelijkheden oneindig. Golfkarton is niet alleen bijzonder en praktisch ook is het, stevig en hygiënisch. Golfkarton is een duurzame verpakking omdat het voor 100% gerecycled kan worden.

Een persoonlijk ontworpen verpakking, geeft uw bedrijf een professionele uitstraling. Uiteraard kunt u zelf de afmetingen kiezen en bepalen of alleen de buitenkant of ook de binnenkant bedruk moet worden. De verpakkingen/dozen zijn geheel naar wens te bestellen, te bedrukken en op maat te maken.

Uw ontwerp op prachtige producten

Cadeauverpakkingen

Cadeauverpakkingen

Wilt u cadeauverpakkingen gebruiken voor uw product(en)? Profiteer dan van prachtige cadeaudozen die per stuk gepersonaliseerd kunnen worden. Lees meer

Kartonnen krukjes

Kartonnen krukjes

Plaats uw eigen ontwerp of logo op deze recylcebare krukjes van karton. Alle zijden zijn full colour bedrukbaar, waardoor uw ontwerp geheel tot leven komt. Lees meer

2Stand

2Stand display

De 2Stand display is een tweezijdig presentatiemiddel en zeer gemakkelijk op te zetten. Ideaal voor op beurzen, evenementen en in winkels. Lees meer

Feedback