Welke afwerking is geschikt voor mijn drukwerk?

Er is een ruim aanbod op het gebied van afwerking.
True Colours heeft voor u de opties op een rijtje gezet.

Laklaag

Glanslaminaat

Glanslaminaat is kras- en slijtvast en gemakkelijk te reinigen. Het materiaal weerkaatst licht, waardoor het oppervlak glimt. Bij glanslaminaat komen de kleuren donkerder over.

Matlaminaat

Matlaminaat is gevoeliger voor beschadigingen dan glanslaminaat. Het materiaal glimt (bijna) niet. Over het algemeen wordt matlaminaat als chiquer beschouwd. De kleuren zullen met deze afwerking lichter overkomen.

Inbinden

Gebrocheerd

Bij geniet brocheren worden nietjes in de rug van de katern geplaatst. Bij gelijmd brocheren worden de katernen op elkaar gelegd waarna de kaft erop wordt gelijmd. Bij genaaid brocheren worden de katernen op elkaar gelegd en met een speciale steek aan elkaar genaaid, waarna het in een zachte kaft kan worden gelijmd.

Wire-O

Bij wire-o worden losse bladen door middel van een ringband aan elkaar bevestigd. De pagina’s kunnen gemakkelijk rond de band draaien en daarom is deze vorm van inbinden zeer geschikt voor bijvoorbeeld kookboeken en kalenders.

Vormen

Rillen

Bij rillen wordt een vouwlijn in het drukwerk aangebracht of geperst. Dankzij deze techniek worden vouwlijnen kaarsrecht.

Stansen

Bij stansen wordt met een mesvorm een ‘gat’ in het drukwerk gemaakt. Dit gat kan iedere mogelijk vorm hebben, bijvoorbeeld een logovorm.

Perforeren

Bij perforeren worden in het drukwerk kleine gaatjes of sneetjes gemaakt. Door te perforeren kan het drukwerk later gemakkelijk op die plaats worden gescheurd.

Pregen

Bij pregen wordt een vorm in het drukwerk geperst. Door te pregen ontstaat er een verhoogd of verlaagd beeld in het drukwerk.

Overige opties

Nummeren

Bij nummeren wordt ieder afzonderlijk drukwerkproduct voorzien van een uniek getal.

Kleur op snee

Bij kleur/goud op snee worden de zijkanten van het drukwerk voorzien van een (gouden) kleur.

Vergaren

Bij vergaren wordt het drukwerk op de goede volgorde gelegd. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij doorschrijfsets.

Feedback