Aanleverspecificaties

Bekijk de algemene aanleverspecificaties voor uw druk- en printwerk.

Het formaat van uw bestand moet overeenkomen met het formaat van het gewenste eindproduct. Dit formaat is exclusief de snijmarge en bevat dus het gedeelte dat u overhoudt nadat het product op maat is gesneden.
De snijmarge zorgt ervoor dat u geen witte randen rondom uw drukwerk krijgt. Uw ontwerp laat u daarom doorlopen op de snijmarge. Wij adviseren een minimale snijmarge van 3 millimeter. Voor fotoprints, spandoeken en reclameborden hanteren we een snijmarge van 10 millimeter.
De veiligheidsmarge zorgt ervoor dat belangrijke informatie niet op de snijlijn valt. Wij adviseren een veiligheidsmarge van 5 millimeter.
Voor offset en digitaal drukwerk adviseren wij een resolutie van 300dpi. Voor grootformaat (fotoprints, spandoeken en reclameborden) adviseren wij een resolutie van minimaal 150dpi. Bij een lagere resolutiewaarde zal het resultaat slechter zijn.
Bepaalde lettertypen kunnen niet door alle computers herkend worden. Als het lettertype niet wordt ingesloten, kunt u de teksten in uw bestand omzetten in lettercontouren.
De kleurinstellingen die u kunt gebruiken voor drukwerk zijn CMYK en PMS. Hanteer hierbij een inktdekking van maximaal 300%. Zorg ervoor dat het juiste profiel wordt ingesloten bij aanlevering (voor gestreken papier: coated). Wij raden af om RGB te gebruiken, aangezien dit kan zorgen voor kleurafwijkingen ten opzichte van uw beeldscherm.
Voor pdf; gebruik PDF/X-1a:2001. Zorg ervoor dat het afloopgebied inclusief de snijtekens zichtbaar is. Indien uw bestand meerder pagina’s omvat, sla de pdf dan op als losse pagina’s (en niet als spreads). Geef het bestand een duidelijke, herkenbare naam.
Wij adviseren u om eerst zelf het bestand te controleren voordat u het bij ons aanlevert. We ontvangen graag een gecertificeerde pdf van u. Na ontvangst zullen wij het bestand controleren op aawezigheid van lettertypes en algehele bruikbaarheid.
Feedback